Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie maksymalnego lvl source

Gość DiabloxDPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

R

E

K

L

A

M

A

-

-

cześć, jako iż trochę się pobawiłem i nie ma takowego tutoriala (chyba że jestem w błędzie).

No to zaczynamy ;)

wchodzimy w ścieżkę -> /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/common

Otwieramy plik o nazwie -> length.h

Wyszukujemy w tym pliku PLAYER_EXP_TABLE_MAX = 105,  oraz PLAYER_MAX_LEVEL_CONST = 105,

(jeżeli nie chce wam wyszukać, to wyszukajcie liczbę 120, znajduje się ona w 40, 41 linijce, zmień jej wartość na taką jaki chcesz mieć lvl.)

WAŻNE ! Musisz zmienić wartości w oby dwóch linijkach (są to 40 oraz 41 linijka) żeby poprawnie działało.

ScreenShot dla niekumatych :D

1.png

Po zrobieniu tego, przechodzimy dalej ! ;)
Wchodzimy w folder -> /usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/game/src
Następnie otwieramy plik o nazwie -> constants.cpp
Następnie robimy tak.
Pierwsze wyszukujemy const DWORD exp_table_common[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =  (209 linijka)
edytujemy tak aby było równo z lvl'em, wartość musi być zawsze większa. (z tego co mi się wydaje ;D)
SS jak to mniej więcej wygląda.

2.png

Teraz wyszukujemy w tym samym pliku const DWORD exp_table_euckr[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] (61 linijka)
Edytujemy podobnie jak z pierwszym..   wygląda to następująco, SS:

3.png

Następnie to już będzie ostatnia rzecz ;)
Wyszukujemy w tym samym pliku const DWORD exp_table_newcibn[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1 ] = (354 linijka)
Edytujemy identycznie tak jak wyżej
ScreenShot ;D

4.png

------------------------------------------------------------------------------------

mam nadzieję że tutorial komuś się przydał.. Z tego co się orientuję nie ma owego tutoriala na tym forum :)
Jeżeli był owy tutorial to proszę i usunięcie tematu :) jeżeli nie, to proszę o zostawienie. Pozdrawiam, diablox :P
źródło:
Opublikowano

Po co edytujesz newcbin i na euckr bo nie bardzo rozumiem? 

PS. game sie wysypie lub nawet nie skompiluje bo przekroczyles limit expa. Musisz zmienic typ danych. 

Opublikowano

Po cholere się tak męczyć, skoro wystarczy ustawić max lvl na 200 czy jaki tam chcieli i korzystać z tabeli expa do 120 poziomu i wtedy co kazdy poziom potrzebne jest 250kkk expa.

Opublikowano

Po cholere się tak męczyć, skoro wystarczy ustawić max lvl na 200 czy jaki tam chcieli i korzystać z tabeli expa do 120 poziomu i wtedy co kazdy poziom potrzebne jest 250kkk expa.

Jak ktoś chcę to się pomęczy, nie każdy chcę mieć tak samo expa.. przynajmiej jest taki tut :P

Jeżeli ktoś będzie chciał, to skorzysta, jeżeli nie to nie.

Po co edytujesz newcbin i na euckr bo nie bardzo rozumiem? 

PS. game sie wysypie lub nawet nie skompiluje bo przekroczyles limit expa. Musisz zmienic typ danych. 

Mi tam się wszystko kopilowało.

Opublikowano

Jak ktoś chcę to się pomęczy, nie każdy chcę mieć tak samo expa.. przynajmiej jest taki tut :P

Jeżeli ktoś będzie chciał, to skorzysta, jeżeli nie to nie.

Mi tam się wszystko kopilowało.

No to da sie wykoleic game + masz buga z expem w pt.

Opublikowano

Robiłem tak i max mogłem dać sobie 255 lvl, a jak dawałem komendą expa to level mi spadał na 44

Jak chcesz zwiększyć level 255( max wartość zmiennej byte)+ to musisz wprowadzić wiele zmian w game jak i w bince z byte na int, ale poradnik dotyczy zwiększenia poziomu postaci do 255lv z tego co widzę.

PS: Dopisz najlepiej w temacie, że jest to zmiana poziomu postaci do 255lv, a jak ktoś ustawi wyższy to będzie się bugować.

Opublikowano

Robiłem tak i max mogłem dać sobie 255 lvl, a jak dawałem komendą expa to level mi spadał na 44

Bo to jest zwiększenie maksymalnego lvla które obsługuje game.

A jeżeli chodzi o zwiększanie 255 + to trzeba typy danych zmienić. Prosta sprawa może tuta zrobię jak chwile znajdę.

Lvl jest coś ala wartość hex, dlatego też 255 jest max.

Nie czytałem tego, ma to unbug expa powyżej 120 lvl?­

Nie ma. Bedzie sie bugowac bo przekroczyl limit. 

Opublikowano

Bo to jest zwiększenie maksymalnego lvla które obsługuje game.

A jeżeli chodzi o zwiększanie 255 + to trzeba typy danych zmienić. Prosta sprawa może tuta zrobię jak chwile znajdę.

Dokładnie, aby zwiększyć na 255+ robi się na takiej podstawie samej jak zwiększenie stacków 255+.

Opublikowano

Lvl jest coś ala wartość hex, dlatego też 255 jest max.

Jakie ala wartość hex?! Po prostu zmiennej do poziomu postaci programista dal typ BYTE, co również można zmienić, wiec nie rozumiem co za porównania dajesz.

@topic

Tak jak zauważył ktoś już wyżej, czemu edytujesz wszystkie tablice?

Opublikowano

No to da sie wykoleic game + masz buga z expem w pt.

dałem na to fixa w temacie z source

Przecież to nie zadziała, trzeba jeszcze edytować binke i zmienić zmienną byte na int

zależy który poziom chcesz sobie dodać, jak większy niż 255 to tak

Opublikowano

dałem na to fixa w temacie z source

zależy który poziom chcesz sobie dodać, jak większy niż 255 to tak

Dzięki ale mam swojego, zresztą zmiany kodu wprowadzam tylko swoje nic od nikogo nie biorę.

Opublikowano

Ponad rok od opublicznienia source, a wy odkrywanie zwiększenie poziomu. Jestem w szoku, mpc poza kontroloooo

Dopóki nie robi z siebie jakiegoś Developera bo udało mu się zmienić kawałek kodu (tak jak 99.9% tego forum) To nie widzę problemu.  Jak było game 34k to difa na pt jedni też mieli po 2 dniach od odkrycia exploita a inni mieli po pół roku :)

Opublikowano

Trzeba troszkę więcej pracy aby mieć level większy niż 255  <3

Po 2 PLAYER_EXP_TABLE_MAX nie trzeba edytować, to jest tylko dla kogoś jeżeli chce aby na danym levelu odczytywało exp z tabeli :) Jeżeli tego nie mzienicie exp będzie pobierany z getnextexp

char.cpp

DWORD CHARACTER::GetNextExp() const
{
 if (PLAYER_EXP_TABLE_MAX < GetLevel())
  return 2100000000;
 else
  return exp_table[GetLevel()];
}

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

­Na pewno sie komus przyda chociaz te serwery na source teraz sa malo stabilne i padaja czasem szybciej niz na zwyklym 2k89 :D

Poradniczek mi sie podoba dziekuje.

To akurat bardzo łatwo jest wyjaśnić :D Samymi tutkami z mpc forum nie naprawisz wszystkich błędów game :D

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

­Po jakiego c***a dawać takie tutoriale ? Jesteście głąbami na tym forum.

Zbuguje się exp. poradnik nie pełny.

Nie mówiąc ,  że nie mogłeś opisać kilku zmian, żeby level +255 zrobić.

Pisze z głowy...:

common/length.h

PLAYER_EXP_TABLE_MAX = WASZA_WARTOŚĆ,

PLAYER_MAX_LEVEL_CONST = WASZA_WARTOŚĆ,

game/src/constants.cpp

const DWORD exp_table_euckr[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =   

const DWORD exp_table_common[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =

const DWORD exp_table_newcibn[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1 ] =

const DWORD party_exp_distribute_table[PLAYER_MAX_LEVEL_CONST + 1] =

const int aiExpLossPercents[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =

game/src/char.cpp
DWORD CHARACTER::GetNextExp() const zmiana na long long CHARACTER::GetNextExp() const

setlevel z byte na short

game/src/char.h

setlevel z byte na short

level na short

DWORD            GetNextExp() const; zmiana na long long            GetNextExp() const;

game/src/tables.h

level na short

Podobnie jak w char robimy w cliencie. bylevel ..... packet i tables chyba były pliki

Jak ktoś chce, niech opisze to ładniej... jeżeli czegoś zapomniałem.... niech doda... To jest tylko przykład, nie odpowiadam na PW jak zrobić. Bye

Edit.

Tego jest dużo więcej do edytowania , ja tylko pokazałem na jakiej to zasadzie działa. Musicie edytować również typy zmiennych w gildii czy w grupie. Nie liczcie na gotowca....

Opublikowano

­@1361622928-U485574.pngLajk ™ Zaczynasz mnie koleś wkurzać, nic nie potrafisz zrobić tylko k***a te obce fora przeglądasz i oczekujesz nie wiadomo czego. Czep sie k***a roboty, poczytaj sobie dokumentacje C++ , własna robota bardzo umoralnia. Albo wypierdalaj i zmień swoją narodowość.

@topic

bardzo dobra robota, sam bym lepiej nie zrobił really_angry_emoji_ios_ver_by_emojiiii-d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...